Guldinvestering

SÅDAN SKAL DU INVESTERE I GULD AKTIER

Investering i guld aktier er meget risiko betonet, og derfor er det ikke en god idé at investere i guldsektoren med mindre du ved hvad du laver. Der er en lang række aspekter du skal sætte dig ind i, før du bør bruge nogle af dine investeringsmidler i guldbranchen.

Nogle af de aspekter du skal være opmærksom på er:

 • Hvem driver selskabet
 • Hvilke aktionærer har investeret i selskabet
 • Hvor er selskabet i ”livscyklussen”
 • Hvilke områder/lande operer de i
 • Hvad er formålet

Listen ovenfor er slet ikke udtømmende, men blot nogle af de punkter du absolut skal være OBS på, når du vælger, hvilke børsnoterede aktieselskaber du investerer dine penge i.

Har du ikke tid til, eller mod på, selv at lave din research kan det være en mulighed bare at hoppe med på vognen.

ETF:

En ETF, forkortelse for Xchange Traded Fund, eller på dansk ”En børshandlet fond” er en slags kollektiv investeringsfond. Den minder meget om en investeringsforening. Det er en populær måde at investere på, da man her investerer i hele markedet på én gang. Ved denne form for investering behøver man altså ikke at have fingeren på pulsen i forhold til alle ovennævnte aspekter.

Mange betragter køb af ETF som det sikre valg. Man undgår da også en masse risici ved køb af en ETF, men man går også glip af de store aktiegevinster. Helt sikkert er det også, at du med investering i en ETF får del i en lang række aktier, som ikke klarer sig godt.

En anden ulempe ved ETF´er, at de typisk justerer porteføljen løbende. Der må ikke opstå en overeksponering i enkelt aktier, og derfor vil en god og sund aktie med opadgående trend blive solgt ud, trods fortsat positive fremtidsudsigter. Dette også en af grundende til at etf´er typisk klarer sig dårligere end professionelle investorer.

Groft sagt skyder en ETF med spredehagl, og køber et repræsentativt udsnit af markedet for herefter passivt at afspejle og følge markedets udvikling.

Derfor kan det godt betale sig selv at sætte sig ind i de nicher, man tror vil klare sig godt, eller alternativt søge hjælp fra en ekspert indenfor området.

INVESTERINGSFORENING:

En investeringsforening er, til forskel fra en ETF, en aktiv investeringsform. Derfor er der også større omkostninger forbundet med en aktie investeringsforening i form af handelsomkostninger og gebyrer.

Med en investeringsforening kan du nemt og hurtigt komme i gang med at investere, og du får en stor risikospredning. Set over en årrække har det dog vist sig at de fleste investeringsforeninger klarer dig dårligere end benchmark. Dette kan blandt andet skyldes mangel på indsigt i de aktieklasser de går ind i.

Hvis du vil kaste dig ud i guld aktieinvestering gennem en investeringsforening, skal du altså være ekstra opmærksom på, hvordan foreningen hidtil har klaret sig. Samtidigt skal du også have stort fokus på deres omkostninger, da de kan variere en del, og ofte er meget høje.

GØR DET SELV INVESTERING:

Har du tiden, lysten og troen på dig selv, til på egen hånd at varetage en succesfuld investering i guldaktier, er det bare at springe ud i det. Dermed ikke ment at du skal købe aktier for hele din formue inden dagen er omme. Du skal først og fremmest undersøge og lære markedet at kende.

Nogle af de spørgsmål du bør stille dig selv er:

 • Hvordan ser den geopolitiske situation ud?
 • Hvilke fordele, ulemper og risici er der?
 • Hvordan har guldaktier historisk set performet i et miljø som det vi ser i dag?
 • Hvor er markedet på vej hen?

Derefter er det essentielt, at du sætter dig ind i de forskellige børsnoterede selskaber. Din research bør blandt andet omfatte de aspekter som er listet øverst i artiklen. Yderligere bør du kigge på de respektive selskabers nyhedsflow (som minimum et år tilbage), aktiekursens udvikling kontra henholdsvis selskabsspecifikke nyheder og generelle nyheder i branchen, P/E værdien mv. Ligeledes bør du som minimum kigge seneste årsregnskab igennem og sammenholde dette med de projekter selskabet er igang med.

Når du har researchet markedet, og fundet nogle guld aktier du gerne vil investere i, kan det også være relevant at bruge teknisk analyse. Her kigger du på supportniveauer, støtte, modstand, og mønstre som ”head and shoulders” og ”cup and handle”. Teknisk analyse bør dog kun bruges i tillæg til anden research og analyse, da det er forbundet med stor usikkerhed.

Efter du har klarlagt markedet, researchet og lagt dig fast på din investeringsstrategi er det vigtigt, at du ikke blot lukker øjnene og læner dig tilbage. Du bør tilmelde dig selskabernes nyhedsbreve, læse deres regnskaber, samt holde dig ajour med det generelle aktiemarked og specifikt guldmarkedet.

Inden du selvstændigt springer ud i at investere i mine selskaber kan du stille dig selv disse spørgsmål:

 • Har du investeret med profit i andre aktieklasser
 • Har du tid til at bruge plus 100 timer til den indledende research
 • Har du tid til at bruge ½-1 time per aktie du ejer ugentligt

Hvis du ikke kan svare ja til disse spørgsmål, så kan det måske være en god investering at betale andre for dette arbejde.

FÅ HJÆLP AF EN EKSPERT:

Ønsker du anbefalinger til at købe de mest profitable aktier, eller vil du gerne lære at investere selv, bør du kontakte en aktie- eller investeringsrådgiver. Vil du specifikt gerne tjene penge på aktier i uran, guld og sølv samt sjældne jordarter, vil du få målrettet viden og anbefalinger ved at melde dig ind i VIP-klubben Tjen guld på guld-investeringer.

Med en rådgiver eller et medlemskab i VIP-klubben: Tjen guld på guld-investeringer lærer du, hvilke aktier du skal investere i og hvornår. Dermed bevarer du kontrollen over dine penge, dine aktier og dit udbytte. Og med tiden kan du blive uafhængig og selv tage det fulde ansvar og kontrollen over dine resultater.


Copyright © 2021 Insider Invest · 4420 Regstrup · Danmark